Pécsi Tudományegyetem

Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

 

Hallgatói segédlet

Alább olvashatjátok a Neptun PTE-re szabott használati útmutatóját. A tartalomjegyzékben a keresett információra kattintva azonnal a témára ugrik az oldal. Amennyiben van olyan Neptun funkció, amelyet nem találsz, vagy részletesebb leírását olvasnád, kérjük, írd meg nekünk a neptun@pte.hu címre.

Abban az esetben, ha korábbi könyv- vagy pénztartozásod van, előfordulhat, hogy blokkolja tevékenységedet a Neptun rendszer a vizsgafelvételben.

Mit lehet tenni?

Segítünk, hogy zavartalanul vizsgázhass!

Honlap: 

https://www.lib.pte.hu/hu/segitunk__hogy_zavartalanul_vizsgazhass-337

Blog: https://my.lib.pte.hu/segitunk-hogy-zavartalanul-vizsgazhass/

Tisztelt Oktató! A Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatósága a Tanulmányi Rendszer használatát segítő oktatási alkalmat szervez a felhasználók számára. Az alkalmakra jelentkezni a feliratkozási listákon keresztül lehet.

Az elektronikus vizsgáztatás támogatása érdekében az oktatói weben beállítottunk egy lekérdezést, amely megadja a megadott napon, adott időpontban meghirdetett elektronikus vizsgákon és feladatokon lévő hallgatók aktuális létszámát.

A lekérdezés az oktatói weben, az  „Információ” menü, „Lekérdezések/Információk” menüpontban érhető el, majd az itt található "Lekérdezés" legördülő menüből kell kiválasztani, a neve: E-vizsga létszám PTE

Tájékoztatás a jelszavak kezeléséről. A Pécsi Tudományegyetem által kezelt alkalmazásoknak együttes felhasználói azonosító rendszere van. Ez annyit jelent hogy minden alkalmazásba ugyanazon felhasználónév és a hozzá tartozó jelszó biztosítja a bejenetkezést. Így a Neptun tanulmányi rendszerben is. 

Tisztelt Felhasználók! A Neptun tanulmányi rendszer 2020. július 13. és 2020. július 15. között leállításra kerül, adatbázis karbantartás miatt. A várható indulás: 2020. július 16. (csütörtök) reggel.

Megértésüket köszönjük! PTE OIG Oktatásszervezési Iroda

 

 

A beiratkozás szükséges a képzés alatt egyszer az egyetemi felvételt követően, a képzés megkezdéséhez. Ilyenkor a felvettek beiratkozási kérelmet töltenek ki a tanulmányi rendszeren keresztül, amelyben ellenőrzik, módosítják és kiegészítik adataikat, valamint a tanulmányok megkezdéséhez szükséges nyilatkozatokat teszik meg. A hallgatói jogviszony ezen kérelem elfogadásával jön létre. A bejelentkezés az a folyamat, amelyet félévről félévre meg kell tenni, nyilatkozni a következő félév aktív vagy passzív státuszáról.

A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre (finanszírozási formára) történő átsorolás egyes eseteiről a Hallgatóknak / Hallgatói segédlet menüponton tájékozódhat. Keresse az Átsorolás tájékoztató bejegyzéseket. Összefoglaló pontként az Átsorolás tájékoztató segédlet szolgál.

 

 

 

Tisztelt Felhasználók! A Neptun tanulmányi rendszer működésében a ma napon (2017. július 24.) 10.00 órától az új verziókihelyezés miatt átmeneti fennakadás várható. Megértésüket köszönjük.

Tájékoztató a tanulmányi rendszer általános használatáról: Neptun web elérhetősége - Személyes adatok kezelése, nyilván tartása - Elérhetőségek szerkesztése - További tartalmi kezelési útmutatók.

 

Tájékoztató a személyes adatok nyilvántartásáról: A felhasználó személyes adatainak naprakész nyilvántartásáért maga felel. A személyes adatokban történő változásról az Egyetemet tájékoztatni kell.

Oldalak

Levél Csapda