Hallgatói segédlet

Alább olvashatjátok a Neptun PTE-re szabott használati útmutatóját. A tartalomjegyzékben a keresett információra kattintva azonnal a témára ugrik az oldal. Amennyiben van olyan Neptun funkció, amelyet nem találsz, vagy részletesebb leírását olvasnád, kérjük, írd meg nekünk a neptun@pte.hu címre.

Abban az esetben, ha korábbi könyv- vagy pénztartozásod van, előfordulhat, hogy blokkolja tevékenységedet a Neptun rendszer a vizsgafelvételben.

Mit lehet tenni?

Segítünk, hogy zavartalanul vizsgázhass!

Honlap: 

https://www.lib.pte.hu/hu/segitunk__hogy_zavartalanul_vizsgazhass-337

Blog: https://my.lib.pte.hu/segitunk-hogy-zavartalanul-vizsgazhass/

2024. 07.29. és 08.09. között a PTE központi Moodle rendszere verzióváltás és karbantartás miatt nem lesz elérhető. A rendszer újraindulását követően a korábban Moodle-ban létrejött kurzusok és funkciók továbbra is elérhetők lesznek.

A 2024/25-es tanév őszi félévére a Neptunban meghirdetett kurzusokhoz igényelt Teams csoportok csak a Moodle verzióváltást követően jönnek létre. A Teams csoportok létrehozása legkorábban 08.12-én kezdődik meg és akár két-három napot is igénybe vehet.

A Neptun 2023.2 verziójával elérhető a kétfaktoros azonosítás, amelynek használata 2023. augusztus 31-tól valamennyi oktatói munkakörben dolgozó felhasználó számára kötelező a Neptun bejelentkezéshez. A kétfaktoros azonosítás (2FA) annyit jelent, hogy a korábban használt login név és jelszó páros mellett egy külön hitelesítő alkalmazás által generált egyedi kód megadása is szükséges a Neptun webes felületére történő belépéshez. A 2FA beállítása hallgatók számára is erősen ajánlott.

Tisztelt Hallgatók!

Intézményi jelzések alapján a napokban megjelent egy új támadási forma, illetéktelen felhasználók, valószínűsíthetően kiszivárgott felhasználónév és jelszó párosok felhasználásával hallgatói bankszámlaszámot rögzítenek a tanulmányi rendszerben. Az esetleges visszaélések megelőzése érdekében a hallgatói weben a bankszámlaszám módosítása nem elérhető, új bankszámlaszám nem rögzíthető. Ilyen kérés esetén a kari tanulmányi osztállyal vegye fel a kapcsolatot!

A beiratkozás szükséges a képzés alatt egyszer az egyetemi felvételt követően, a képzés megkezdéséhez. Ilyenkor a felvettek beiratkozási kérelmet töltenek ki a tanulmányi rendszeren keresztül, amelyben ellenőrzik, módosítják és kiegészítik adataikat, valamint a tanulmányok megkezdéséhez szükséges nyilatkozatokat teszik meg. A hallgatói jogviszony ezen kérelem elfogadásával jön létre. A bejelentkezés az a folyamat, amelyet félévről félévre meg kell tenni, nyilatkozni a következő félév aktív vagy passzív státuszáról.

Tájékoztató a tanulmányi rendszer általános használatáról: Neptun web elérhetősége - Személyes adatok kezelése, nyilván tartása - Elérhetőségek szerkesztése - További tartalmi kezelési útmutatók.

 

Az új, kötelező felhasználói jelszó kezelési házirend értelmében a PTE informatikai szolgáltatásaihoz való hozzáférés csak az új házirendnek megfelelő jelszóval engedélyezett, mely a PTE felhasználói fiókokon megköveteli a minimum 12 karakter hosszú jelszavak (kötelező elemek: nagybetű, kisbetű, szám, speciális karakter) használatát (az utolsó 10 jelszó ismétlésének tiltása mellett).

Tájékoztató a személyes adatok nyilvántartásáról: A felhasználó személyes adatainak naprakész nyilvántartásáért maga felel. A személyes adatokban történő változásról az Egyetemet tájékoztatni kell.

Tájékoztatás a hallgatói jogviszony-igazolás igénylésének módjáról. 

 

Oldalak

Levél Csapda