Neptun oktatás regisztráció adminisztrátorok és oktatók számára

Feliratkozás a Neptun oktatásra

 

Váltás a Tanulmányi Rendszerről a Neptun Meet Street-re. A tanulmányi rendszerbe belépve elsődlegesen a Tanulmányi rendszer felületével találkozik (Neptun logó alatti elemek). Kérjük váltson át a felületen a Neptun Meet Street feliratra kattintva az NMS felületére.

FONTOS! Tanszéki adminisztrátorok számára az adminisztrátori szerepkör nem lehet az NMS felületére navigálni. Előbb oktatói felületre kell váltani és ott az NMS ikonra kattintani. A szerepkör váltáshoz a jobb felső sarokban található Szerepkörváltás linkre szükséges kattintani.

Belépés az Oktatói fórum nevű virtuális térbe.

Az NMS-re váltva a program automatikusan listázza a korábbi szűrési beállításoknak megfeleleő virtuális tereket. Az adott virtuális tér megkereséséhez használja a Szűrés panelt. Állítsa a Megjelenítés rádiógombot a Terek-re, a tér típusa esetében az Egyéb mezőnél szerepeljen jelölő, de a Kurzus típusnál ne. Valamint a Virt. tér neve mezőbe írja be karakterhelyesen az oktatók esetében: Oktatói fórum, az adminisztrátorok esetében: Neptun adminisztrációs oktatás nevet. Ezt követően a Listázás gombra kattintva a program lekeresi a kívánt teret. A virtuális tárbe belépni a Tér nevére kattintva van lehetősége.

Feliratkozási listák.

A virtuális tér a különböző funkciókat tartalmazó csempéket jelenít meg. Keresse meg a Feliratkozási listák nevűt, majd kattintson a csempében az Összes linkre. A csempe megjeleníti ugyan a legfrisebb feliratkozási listák neveit de azon keresztül feliratkozásra nincs lehetősége. Az Összes linkre kattintva a program megjeleníti valamennyi a virtuális térben található feliratkozási listát. 

Regisztráció az oktatási alkalmakra.

A program szürkén halványítja azokat a feliratkozási listákat amelyekre a jelentkezés már nem lehetséges és élénken emeli ki azokat a listákat amikre még jelentkezhetnek a tér tagjai. Továbbá a felület Szűrés panele tartalmaz egy Csak aktuális feliratkozási listák jelölőt, amely segítségével a már lejárt feliratkozási listák eltüntethetők.

A kívánt feliratkozási lista sorának végén található + jelre kattintva, a megjelenő helyi menüben a Feliratkozás funkcióra kattintva végezhető el a feliratkozása. Ezt követően a program visszajelzést ad a feliratkozás sikerességéről. 

Érdemes figyelni a feliratkozási lista maximális jelentkezőinek számára ugyanis ha a lista helyek beteltek, akkor a listára már nincs lehetőség jelentkezni.

Levél Csapda