Pénzvisszafizetési kérelem

 

A pénzvisszafizetési kérelmet a Pénzügyek / Befizetés menüpontról lehet indítani. Visszafizetést csak a már befizetett tételek esetében lehet kérni. A menüponton egy szűrő segítségével lekérhetők az adott félévre vonatkozó Teljesített tételek, melyek közül lehet kiválasztani a visszaigénylendőt. 

 

A befizetési tételek egy hierarchikus listában jelennek meg. Az önköltség kiírások például három részletben. A visszafizetési kérelmet minden esetben a részkiírásról lehet indítani a Befizetés tabulátorfülön állva. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha például az önköltség több részletét is vissza kívánjuk igényelni, akkor több kérelmet kell leadni hozzá. 

 

A teljesített kiírás sorának végén a + jelre kattintva a Kérvény leadása gombra szükséges kattintani. Amennyiben a gomb szürke, inaktív, az azt jelenti, hogy a pénzügyi tételről visszaigénylés nem indítható és a problémát jelezni szükséges a Központi Tanulmányi Iroda (infokti@pte.hu) felé.

 

A Kérvény leadása gombra megjelenik a tételhez tartozó kérvények listája. A pénz-visszafizetési kérelem mellett megjelenhet a Számlakérő nyilatkozat, vagy más kérvények is. A pénz-visszafizetési kérvény nevére vagy a sor végi + jelre és a Kiválaszt gombra kattintva megnyitható és kitölthető a kérvény. 

 

 

A kérvény kitöltése

A kérelem kitöltése során a visszautalás banki adatainak megadására van szükség. Minden más adatot a kérvény önmagában tartalmaz. A visszautalás kérhető a saját bankszámlaszámra vagy más bankszámlaszámára. Nem magyarországi lakóhellyel rendelkező hallgató esetén a visszautalás külföldi bankszámlaszámra is kérhető.

 

Amennyiben saját bankszámlaszámra szeretnénk a visszautalást kérni, úgy a program megjeleníti a tanulmányi rendszerben rögzített alapértelmezett számlaszámunkat. Ha ez a számlaszám nem jelenik meg, vagy régi, esetleg helytelen, úgy a kérvény kitöltését félbe kell hagyni és a Tanulmányi Osztályon jelezni szükséges a számlaszám módosítását, felvitelét, vagy a tanulmányi rendszerben a Pénzügyek / Beállítások menüponton magunk is felvihetjük az új bankszámlaszámot. Az új bankszámlaszám rögzítését követően a kérvény ismételt kitöltésekor már az új számlaszám fog megjelenni.

 

Más bankszámlaszámának megadásához a kérelemben szükséges megadni a 2x8 vagy 3x8 jegyű számlaszámot és a bankszámla tulajdonos nevét.

 

A külföldi számlára történő visszautaláshoz meg kell adni a bankszámla tulajdonosát, a bank nevét, az IBAN és a SWIFT kódokat. A mezők kitöltése ezesetben kötelező. 

 

A kívánt visszafizetési mód kiválasztását és a banki adatok megadását követően meg kell adni a visszafizetendő összeget, amely lehet a kiírt tétel egésze vagy egy arányos része. Az összeg megadását követően a pénznem kiválasztása is kötelező, amennyiben azt nem forintban kérjük visszautalni. 

 

Az adatok megadása után a kérelem alján a Következő gombra kattintva a program megmutatja a kitöltött adatokat. Ha valamely adat nem stimmel, az Előző gombra kattintva visszatérhetünk a kitöltéshez. A Kérvény leadása gombra kattintva a program menti és elküldi a rendszernek a kérelmet. A megjelenő nyomtatvány értelemszerű kitöltését és leadását követően további teendő nincs. A kitöltött kérvény kinyomtatására nincs szükség. A kérelem elfogadásáról vagy elutasításáról a Tanulmányok/Hivatalos bejegyzések menüpontban tájékozódhat.

 

Levél Csapda