Oktatói segédlet

Az alábbiakban a Neptun Tanulmányi Rendszer PTE-re szabott használati útmutatóját adjuk közre oktatóink számára. A szükséges adminisztrációs tanulmányi folyamatokhoz találnak egy videót és egy kiegészítő rövid leírást. Az oldalsó tartalomjegyzékben a keresett folyamatra kattintva, azonnal a témára ugorhatnak. Amennyiben van olyan Neptun funkció, folyamat, amelyhez szükséges további, vagy részletesebb leírást adnunk, kérjük, jelezze nekünk a neptun@pte.hu címen.

2024. 07.29. és 08.09. között a PTE központi Moodle rendszere verzióváltás és karbantartás miatt nem lesz elérhető. A rendszer újraindulását követően a korábban Moodle-ban létrejött kurzusok és funkciók továbbra is elérhetők lesznek.

A 2024/25-es tanév őszi félévére a Neptunban meghirdetett kurzusokhoz igényelt Teams csoportok csak a Moodle verzióváltást követően jönnek létre. A Teams csoportok létrehozása legkorábban 08.12-én kezdődik meg és akár két-három napot is igénybe vehet.

Tájékoztató a tanulmányi rendszer általános használatáról: Neptun web elérhetősége - Személyes adatok kezelése, nyilván tartása - Elérhetőségek szerkesztése - További tartalmi kezelési útmutatók.

 

A Neptun 2023.2 verziójával elérhető a kétfaktoros azonosítás, amelynek használata 2023. augusztus 31-tól valamennyi oktatói munkakörben dolgozó felhasználó számára kötelező a Neptun bejelentkezéshez. A kétfaktoros azonosítás (2FA) annyit jelent, hogy a korábban használt login név és jelszó páros mellett egy külön hitelesítő alkalmazás által generált egyedi kód megadása is szükséges a Neptun webes felületére történő belépéshez. A 2FA beállítása hallgatók számára is erősen ajánlott.

Tájékoztató a személyes adatok nyilvántartásáról: A felhasználó személyes adatainak naprakész nyilvántartásáért maga felel. A személyes adatokban történő változásról az Egyetemet tájékoztatni kell.

Az új, kötelező felhasználói jelszó kezelési házirend értelmében a PTE informatikai szolgáltatásaihoz való hozzáférés csak az új házirendnek megfelelő jelszóval engedélyezett, mely a PTE felhasználói fiókokon megköveteli a minimum 12 karakter hosszú jelszavak (kötelező elemek: nagybetű, kisbetű, szám, speciális karakter) használatát (az utolsó 10 jelszó ismétlésének tiltása mellett).

Tisztelt Oktató! A Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatósága a Tanulmányi Rendszer használatát segítő oktatási alkalmat szervez a felhasználók számára. Az alkalmakra jelentkezni a feliratkozási listákon keresztül lehet.

Útmutató az értékelő pedagógusok számára - 2017.11.19 Az értékelés a PTE Neptun tanulmányi rendszerében valósul meg. A tanulmányi rendszer elérhető a neptun.pte.hu oldalon keresztül a bal felső sarokban található Neptun oktató menüpontra kattintva.

A Neptun üzenetküldési funkciói megegyeznek a legtöbb elektronikus levelezőrendszer funkcióival. A tanulmányi rendszeren belül a felhasználók kommunikálhatnak egymással és a rendszer maga is küld tájékoztató üzenetet a felhasználónak, amely esetében beállítható, hogy az érkezzen meg az üzenet e-mailben is.

Oldalak

Levél Csapda