A NEPTUNról oktatóinknak

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tisztelt Oktató!

Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer a Pécsi Tudományegyetemen a tanulmányi és az oktatással kapcsolatos pénzügyi adminisztrációs, oktatási és oktatás-szervezési feladatokat valamint hatósági adatszolgáltatáshoz kapcsolódó feladatokat lát el.

Ön munkája során az oktatói web felületet használja. A rendszer kezelésének elsajátítása érdekében az Oktatási Igazgatóság munkatársai számos kézikönyvet készítettek. Ezek az Oktatóknak/Oktatói segédletek menüpontra kattintva elérhetők. A Felhasználói segédletben általános leírást talál a rendszerről és az elsődlegesnek számító tanulmányi ügyviteli folyamatokról, mint például az órarend szerkesztése, a vizsgaidőpontok meghirdetése, vagy a szakdolgozati bírálatok rögzítése, vizsgajegyek beírása, stb.

Az oktatói webes felületre belépve (a fehér körben kék Neptun oktató feliratú ikonra kattintva) a … menüpont alatt számos, a tanulmányi rendszer fejlesztői által készített elektronikus tananyag is elvégezhető a rendszer használatának elsajátítása érdekében. 

Az Oktatásszervezési Iroda munkatársa rendszeresen tartanak adminisztrátoroknak, oktatóknak szóló oktatásokat a tanulmányi rendszer egyes moduljairól, az adott szerepkör jogosultságairól, feladatairól. Az oktatások időpontjairól és témájáról minden esetben hírlevelet küldünk a kari vezetők, illetve a kari tanulmányi osztályok vezetői számára.

Amennyiben a tanulmányi rendszerrel kapcsolatos kérdése, kérése van, kérjük jelezze irodánk munkatársai felé a

neptun@pte.hu címen.

Reméljük a Neptun Tanulmányi Rendszer sokféle funkciója segítségére lesz oktatási, oktatásszervezési feladatainak elvégzése során.

Levél Csapda