Pécsi Tudományegyetem

Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

 

A NEPTUNról oktatóinknak

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tisztelt Oktató!

Az Egyetemünkön működő elektronikus tanulmányi rendszerünk, az ETR lecserélésre kerül. Az új tanulmányi rendszer a Neptun névre hallgat. 

A felhasználói tájékoztatásra, valamint a Neptun kezelés megismerésére a Neptun Bevezetési Projekt munkatársai e tájékoztató, információs honlapot hozták létre. 

A Neptun éles indulásának időpontja 2015. november 17. Az ETR lekapcsolásának időpontja 2015. október 30. A két időpont között a PTE elektronikus tanulmányi nyilvántartó rendszerébe nem lesz lehetőség adatot rögzíteni.

A tanulmányi rendszer átállásakor az Egyetemnek lehetősége nyílik az országosan használt elektronikus nyilvántartást bizonyos mértékig saját működésére szabni, ezért e honlapon kívánunk lehetőséget adni az oktatói tanulmányi adminisztrációs folyamatok véleményezésére, hogy a Neptun Tanulmányi Rendszer fejlesztését idejében elkezdhessük.

A Felhasználói segédletben általános leírást találnak a rendszerről és a novemberben elsődlegesnek számító tanulmányi ügyviteli folyamatok leírása használati útmutatója is itt található meg, mint például a vizsgaidőpontok meghirdetése, vagy a szakdolgozati bírálatok rögzítése, vizsgajegyek beírása, stb. Ezúton kérjük az Ön segítségét, amennyiben további folyamat leírásával kell kiegészítenünk a segédletet, kérjük jelezze az iroda munkatársainak a neptun@listserv.pte.hu címen.

A Tanulmányi Osztály munkatársai, illetve a tanszéki adminisztrátorok, ügyintézők a Neptun kezeléséhez kapcsolódó kurzusokon vesznek részt, a rendszer mielőbbi stabil kezelésének érdekében. Az oktatók számára is biztosítjuk a személyes felhasználói oktatás lehetőségét, amelyek időpontjairól és a jelentkezésről az E-Tananyag / Oktatás menüponton tájékozódhat. A tanulmányi rendszer fejlesztői elektronikus tananyagot is készítettek a rendszer használatának elsajátítása érdekében, amelynek eléréséről ezen oldalon keresztül az E-Tananyag menüpontra kattintva tájékozódhatnak.

 

Levél Csapda