Adategyeztetési kérelem elérése

A Neptun tanulmányi rendszer eléréséhez a Pécsi Tudományegyetem (és az egyes karok) honlapjáról elérhető, a legfelső menüsorban, a tanulmányi rendszert jelző feliratra/ikonra kattintva.

Ajánljuk kezdetben a neptun.pte.hu oldalt. A rendszerhez ajánlott a böngészők: Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. 

 

 

A Neptun webes felületére lépve egy bejelentkező képernyő jelenik meg, ahol a felhasználó névvel és a hozzá tartozó jelszóval (valamint a nyelv kiválasztásával) tud a felhasználó belépni. A Neptun felületei három nyelven érhetőek el: magyarul, angolul, németül. A felhasználónév lehet egy hatjegyű, nagy betűkből és számokból álló Neptun kód (N3PT0N), vagy ha a felhasználó korábban már volt az Egyetem hallgatója, dolgozója, egy hétjegyű, nagy betűkből és számokból álló .PTE-re végződő EHA kód (ABCDEF0.PTE). 

 

 

A sikeres belépést követően a bal felső sarokban megjelenik az aktuális képzése. A KÉPZÉS linkre kattintva tud módosítani a képzésen.

 

Fontos, hogy az adategyeztető kérvény adott képzésről érhető el. Így több képzés esetén azt szükséges választania, amelyre az oklevél kiállítása vonatkozik. 

 

A kérvényt az Ügyintézés / Kérvények menüpont alatt a „Kitölthető kérvények” tabulátor fülön találja meg ADATEGYEZTETŐ OKLEVÉL KIÁLLÍTÁSÁHOZ néven. A kérvény nevére kattintva, vagy a sor végi + jelre, majd a Kiválaszt opcióval fogja tudni megkezdeni a kitöltést. 

 

Levél Csapda