Személyes adatok és előképzettségek

 

A Saját adatok / Személyes adatok menüponton elérhetők, megtekinthetők a tanulmányi rendszerben nyilvántartott személyes adatok. Ezen adatok öt fő területre vannak bontva amely a felületen öt különböző tabfül alatt található.

 

Személyes adatok tab alatt az alapvető személyes adatok (pl. név, adóazonosító szám, születési dátum, oktatási azonosító, stb.) tekinthetőek meg. Ezen adatokban a felületen módosításra, változtatásra nincs lehetőség. Az adatokot módosítani a változást hitelesítő okmány bemutatásával a kari Tanulmányi Osztályon/Hivatalban lehet.

 

Állampolgárság tab alatt megtekinthető(k) a meglévő állampolgárság(ok). A felület szabadon szerkeszthető, vagyis vihető fel új állampolgárság és törölhető, módosítható a meglévő. Új állampolgárság megadásához az Új felvitele gombra kell kattintani. A felületen ekkor egy felugró ablakban szükséges megadni az állampolgárságot és az állapolgárság kezdetét. Az állampolgárság végdátuma opcionális. A sárga mezők kitöltése kötelező.

 

Diákigazolvány tab alatt megjelenítésre kerülnek a hallgatóhoz tartozó diákigazolvány adatok. A sorvégi + (Lehetőségek) ikonra kattintva az egyes diákigazolványhoz tartozó matrica és esetleges személyi lap adatai lehet megtekinteni.

További információk a diákigazolvány igényléséről.

 

Okmányok tab alatt megjelenítésre kerülnek a hivatalos okmányok, melyek feltöltésre kerültek a tanulmányi rendszerben. Az okmányok nyilvántartása opcionális, de ajánlott legalább egy, a személy azonosságát igazoló okmány feltöltése. A külföldi hallgatók esetében, amennyiben azt a tartózkodási jogcím indokolja, fel kell tölteni a Tartózkodási engedélyt. 

A felületen lehetőség van módosítani is a meglévő okmányokon, esetleg törölni azok adatait.

 

Előnyben részesítés tab alatt megjelenik az Egyetem által meghatározott azon terület, amely alapján bizonyos eljárásokban a jogosult személy előnyben részesülhet. Előnyben részesülhetnek a hallgatók szociális helyzetük alapján, vagy a fogyatékkal élők. A felületen előnyben részesítési kategória nem vihető fel. Erre a kari Tanulmányi Osztály/Hivatal jogosult a Támogató szolgálat jóváhagyásával. Adatmódosítást itt is az Egyetem által meghatározott korlátok között érvényesíthetik a felhasználók. 

A Saját adatok / Adatmódosítások felületen ellenőrizhető a személyes adatokban bekövetkezett változások.

 A Saját adatok / Képzettségek menüponton kezelhetők a hallgató előképzettségei, párhuzamos és vendéghallgató tanulmányai, nyelvvizsga adatai, és versenyeredmények. Ezen körök a Személyes adatok mintájára, külön-külön tabulátorfülekre bontva jelennek meg. Az öt tabulátorból kizárólag a Képzettségek fülön van lehetőség új képzettség felvitelére, illetve a már meglévőket módosítani vagy törölni. 

A nyelvvizsgák felviteléről a kari Tanulmányi Osztály/Hivatal gondoskodik, ahogy a párhuzamos és vendéghallgatói tanulmányokról is.

FONTOS! A beiratkozó hallgatók a beiratkozási kérvény leadása és annak elfogadása között sem a személyes adataikat, sem az előképzettségüket nem módosíthatják. A felvételi során hibásan megadott adatokat, vagy a felvételit követően életbe lépő adatváltozásokat a kari Tanulmányi Osztálynak/Hivatalnak szükséges jelezni, lehetőség szerint még a beiratkozási kérelem kitöltése előtt.

 

Levél Csapda