Jelszó kezelés

Kedves Hallgató! Kedves Oktató!

A jelszócserét kényelmesen elvégezheti a https://password.pte.hu címen elérhető jelszókezelést támogató elektronikus rendszer használatával. 

 

Az új, kötelező felhasználói jelszó kezelési házirend a jelszó lejárati idejét 180 napban (oktatók esetében 90 napban) határozza meg, ami azt jelenti, hogy ezen idő lejárta után a felhasználó nem fog tudni hozzáférni a PTE rendszereihez míg nem cseréli le a jelszavát. A jelszó lejáratáról a jövőben értesülni fog a lejárat előtt 14 nappal e-mailben, a tartományi számítógépen pedig a Windows értesítések közt.

 

A jelszócsere elvégzése előtt az informatikai eszközein a wifi csatlakozásának tiltását tegye meg a hozzáférés zárolásának elkerülése érdekében.

 

A jelszócserét kényelmesen elvégezheti az alábbi módokon: 

  • A https://password.pte.hucímen elérhető jelszókezelést támogató elektronikus rendszer használatával 
  • Egyetemivezetékeshálózathozcsatlakoztatott, tartományi számítógépén a Ctrl+Alt+Del billentyűkombináció lenyomásakor megjelenő menü, Jelszó módosítása parancsának használatával (személyes tartományi profil használata esetén) 
  • Oktatókénta Neptun tanulmányi rendszer-ben 

A PTE Központi Authentikáció használatával számos egyetemi informatikai szolgáltatáshoz fér hozzá felhasználói nevével (Neptun/EHA kód) és a hozzá tartozó jelszóval, melyekre a módosítás hatással lesz.  

 

Az elvégzett jelszócsere a PTE M365 rendszerével végzett szinkron folyamattal lesz teljes, mellyel a változás M365 környezetben (pl.: Exchange Online, Teams, SharePoint, OneDrive stb.) is érvényre jut. 
Ezek a folyamatok némi időt vesznek igénybe így kérjük a jelszó csere után várjon pár percet, mielőtt bárhol azonosítaná magát a PTE rendszereiben. 

 

FONTOS!!!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy jelszócsere után szükséges az eszközein mentett jelszavak (pl. Eduroam, Wi-Fi, Teams, Exchange kliens) módosítása!  

A mentett jelszavak a felhasználói fiók kizárását okozhatják, így nem tud hozzáférni a PTE rendszereihez amíg a fiókot fel nem oldja. A zárolt fiók feloldását szintén megteheti a https://password.pte.hu oldalon. 

Amennyiben a jelszó váltás során problémába ütközik, kérjük forduljon az Oktatási Igazgatóság Oktatásszervezési irodájához (neptun@pte.hu).

 

Együttműködésüket köszönjük!

Levél Csapda