NMS - Dokumentum hozzárendelése virtuális térhez

Az oktatói webes felületen a Neptun Meet Street felületére navigálva, a meglévő dokumentumot két módon rendelhetjük a virtuális térhez:

1. A Virtuális terek menüponton, az adott virtuális térbe belépve, a Dokumentumok csempére mozgatva az egeret (a térben adminisztrátori jogosultsággal rendelkező felhasználó számára) megjelenik az Új dokumentum felvitele és a Hozzárendelés gomb. A Hozzárendelést választva megjelenik egy új ablakban valamennyi saját dokumentum. A dokumentumok sorának végén a Kijelölés négyzetet bepipálva jelölhetjük ki, hogy mely dokumentumokat kell a virtuális térhez rendelni. A kijelölés után a Kijelölt dokumentumok hozzárendelése gombbal történik meg az összerendelés.

Ezen művelet abban az esetben ajánlott ha egy virtuális térhez egy, vagy több dokumentumot szeretnénk rendelni.

2. A Dokumentumtár, Dokumentumok menüpontjában megjelenik valamennyi eddig létrehozott dokumentum. A dokumentumok tartalma innen szerkeszthető. A kívánt dokumentum sorának végén lévő [ + ] ikonra kattintva a Dokumentum kapcsolódásai opciót választva, egy új ablakban jelennek meg azon virtuális terek, amelynekben szerepel már az adott dokumentum. Az új ablakban a Virtuális tér hozzákapcsolássa gombra kattintva a program megjeleníti azon virtuális tereket, amelynek adminisztrátorai vagyunk. A virtuális tereket a Kijelölés oszlopban található jelölőnégyzet segítségével jelölhetjük, majd a Kiválasztott virtuális terek csatolása gombra kattintva az összekapcsolás megtörténik.

FONTOS: a csatolt dokumentum a későbbiekben szerkeszthető, abba újabb fájlok tölthetők fel vagy törölhetők, de a módosítás hatással lesz a korábbi virtuális terekbe csatolt dokumentumra is.

 

 

Levél Csapda