NMS - Dokumentum feltöltése

 

  

A virtuális teren belül az egyes eszközökre külön csempék épülnek. A dokumentum feltöltéshez a Dokumentumok csempét kell keresni. A csempe alsó részén két opció található:

A) Új dokumentum felvétele esetében teljesen új anyag kerül feltöltésre

B) Hozzárendelés esetén egy korábban már feltöltött dokumentum kerül hozzárendelésre a virtuális térhez

A csempében a program megjeleníti az utolsó három feltöltött dokumentum nevét, valamint az Összes linkre kattintva tekinthető meg valamennyi, a virtuális térbe már feltöltött dokumentum. 

 

Ebben az esetben az új dokumentum közvetlen a kurzus virtuális térébe kerül feltöltésre.

Az új dokumentum felvitelekor szükséges megadni a dokumentum nevét, valamint egy fájlt. Opcionálisan megadható a leírás, kulcsszó, típus, érvényességi dátumok.

FONTOS! Első dokumentum létrehozáskor nem lehet a dokumentumba több fájlt csatolni. Egy fájllal szükséges elmenteni a dokumentumot majd a mentést követő szerkesztésnél már engedi a program egyszerre több fájl hozzátételét. 

 

Amennyiben már meglévő dokumentumot szükséges a kurzus virtuális terébe feltölteni, úgy a virtuális tér Dokumentumok csempéjében a Hozzárendelés linkre kell kattintani. 

Ebben az esetben a program a már meglévő dokumentumok listáját jeleníti meg. A kívánt dokumentumot a Kiválasztás oszlopban bejelölve a Kijelölt dokumentumok hozzárendelése gombra kattintva rendeljük a térhez.  

 

A már feltöltött dokumentum a későbbiekben szerkeszthető, módosítható. Adhatunk neki új címet, valamint további fájlokat tölthetünk fel bele. 

A szerkesztés opció elérhető például a Dokumentumok csempében az Összes linkre kattintva, a virtuális térbe már feltöltött dokumentumok sorának végén található + jelre kattintva, a Szerkesztés opcióval. A szerkesztés hatására az Új dokumentum feltöltésekor kapott ablak jelenik meg. 

 

Amennyiben nem egy adott virtuális térhez kívánunk dokumentumot feltölteni, hanem általános segédanyag gyűjteményt szerkesztünk, úgy érdemes a Dokumentumtár felöl megtenni a feltöltést. 

Mind a kurzus virtuális teréhez feltöltött , mind pedig a független dokumentumok bekerülnek a dokumentumtárba. A felület a Dokumentumtár / Dokumentumtár menüponton érhető el. A felületi szűrő segít a dokumentumok csoportosításában, a keresésben. 

Nem virtuális térhez rendelt dokumentumot ezen a felületen az Új dokumentum felvétele gombra kattintva van lehetőség. Az itt létrehozott dokumentum a későbbiekben hozzárendelhető virtuális térhez.  

További információ a Dokumentum virtuális térhez rendeléséről

 

Levél Csapda