Gólyahír a tanulmányi rendszerről

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kedves Hallgató!

A PTE Oktatásszervezési Iroda (PTE OIG OSZI) nevében gratulálunk a sikeres felvételhez. Az alábbi információkkal szeretnénk segítséget nyújtani a Neptun tanulmányi rendszer használatához.

Bejelentkezés a tanulmányi rendszerbe

A tanulmányi rendszer elérhető a kari honlapokon vagy a http://neptun.pte.hu oldalon keresztül a NEPTUN hallgató ikonra kattintva. A belépéshez meg kell adnia a postai úton kiküldött felhasználó nevét és a hozzá tartozó jelszavát.

A bejelentkezéshez további információ ezen a linken érhető el:  http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/elso_lepesek

A tanulmányi rendszerben elvégzett műveletek sikerességét, illetve egyes esetekben magukat a műveleti ablakokat is ún. pop-up ablak formájában mutatja meg. Ezért mindenképp javasolt a böngészőben a pop-up ablakokat engedélyezni.

Firefox: https://www.youtube.com/watch?v=jEClPZxMDeI

Chrome: https://www.youtube.com/watch?v=FvfPCzM1igE

IE: https://www.youtube.com/watch?v=hvw2LZkJtxc

Jelszó módosítás

A postai úton kiküldött értesítővel nem csupán felhasználó név, hanem jelszó is érkezett. Noha a generált jelszó kétségtelenül szuperbiztonságos, kissé nehezen fejben tartható. A Saját adatok / Beállítások menüponton mindenképp javasolt a jelszó megváltoztatása.

A jelszó kezeléshez további információ ezen a linken érhető el: http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/jelszo_kezeles

Személyes adatok és elérhetőségek kezelése

A személyes adatok naprakész és pontos nyilvántartásáért a hallgató maga felel. Az egyetemnek kötelessége tájékoztatni a hallgatót különböző tanulmányi ügyekről, hol írásban, hol elektronikus úton, de ezt csak abban az esetben tudja megtenni, ha a hallgató az aktuális elérhetőségét nyilván tartja. Érdemes tehát figyelni arra, hogy a tanulmányi rendszerben elérhető legyen a helyes állandó/tartózkodási/értesítési cím, egy telefonszám és az e-mail cím, amit naponta olvas.

A személyes adatok és a képzettségek kezelésére vonatkozó további információ ezen a linken érhető el: http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/szemelyes_adatok_es_elokepzettsegek

A tanulmányi rendszer automatikusan is küld üzenetet a hallgatónak bizonyos változásokról, például ha elfogadta a kari Tanulmányi Osztály/Hivatal a beiratkozási lapját, vagy ha megváltozott egy kurzus időpontja, vagy a pénzügyi kiírásokra, teljesítésekre vonatkozóan. Ezen információkat a rendszer e-mail formájában is elküldi, de csak akkor, ha van a rendszerben rögzítve egy alapértelmezett e-mail cím.

Az elérhetőségek kezelésére, módosítására további információ ezen a linken érhető el:

http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/elerhetosegek_kezelese_es_automatikus_ertesitesek_beallitas

 

Beiratkozás

A beiratkozás szükséges a képzés megkezdéséhez, a képzés alatt egyszer, az egyetemi felvételt követően. Ilyenkor a felvettek beiratkozási kérelmet töltenek ki a tanulmányi rendszeren keresztül, amelyben ellenőrzik, és ha szükséges javítják az adataikat, valamint a tanulmányok megkezdéséhez szükséges nyilatkozatokat teszik meg. A hallgatói jogviszony ezen kérelem elfogadásával jön létre.

A beiratkozásról további információ ezen a linken érhető el: http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/beiratkozasbejelentkezes

Önköltség és egyéb díjak befizetése

A féléves regisztráció, így a beiratkozás feltétele is, hogy az önköltséges/költségtérítéses képzésben részt vevő hallgató, a képzés első félévére értendp térítési díjának legalább 40%-át befizesse. A tanulmányok során nem csak képzési térítési díjjal, hanem ismételt tárgyfelvételi díjjal, ismételt vizsgajelentkezési és egyéb térítési díjjal is találkozhat.

A térítési díjak befizetéséről további információ ezen a linken érhető el: http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/penzugyek_teritesi_dijak_befizetese_1

Jogviszony igazolás igénylése

Bizonyos esetekben szükség lehet a hallgatói jogviszony fennállásáról igazolást kiállítani. Ilyen eset lehet egy-egy pályázat benyújtása, de lehet más egyetemen kívüli ügyintézés is. A hallgatói jogviszony fennállásáról a kari Tanulmányi Osztály/Hivatal hallgatói jogviszony igazolást állít ki.

A hallgatói jogviszony igazolását csak a beiratkozást követően, a beiratkozási kérvény elfogadása után lehet kiállítani.

A hallgatói jogviszony igazolás igényléséről további információ ezen a linken érhető el: http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/jogviszony_igazolas_igenyles

Tárgy- és kurzusfelvétel

A tantárgyak azon elsajátítandó ismeretkörök, amelyek teljesítésével kreditet szerezhet a hallgató. Ha elegendő kreditet gyűjt, akkor megszerezheti a diplomáját. A tárgyakhoz kurzusok kapcsolódnak, amelyek meghatározzák, hogy ki oktat, melyik teremben, melyik félévben és milyen időpontban. Így a tanulmányi rendszerben tárgyat és kurzust együttesen kell felvenni. A tárgyfelvételi időszakról a kari Tanulmányi Osztály/Hivatal ad tájékoztatást a kari ütemezésben.

A tárgy- és kurzusfelvételről további információ ezen a linken érhető el: http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/tanulmanyok_targyfelvetel_0

Üdvözlettel

Pécsi Tudományegyetem

Oktatási Igazgatóság

Oktatásszervezési Iroda

 

Levél Csapda