Mi a Neptun kód?

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Válasz: 

A Neptun kód egy hatjegyű, betűkből és számokból álló egyedi azonosító, amely nem csupán a Pécsi Tudományegyetem tanulmányi rendszerében, hanem - intézményváltáskor - az ország minden Neptunt használó egyetemén azonos kóddal azonosít.
Ennek oka, hogy a kód három személyes adat alapján generálódik egy meghatározott algoritmus alapján. Ezért csak abban az esetben változik, ha a meghatározott személyes adatok eltérnek egy korábbi kódhoz használttól.
A felhasználók kényelmének érdekében biztosítjuk azt a lehetőséget, hogy a jelenlegi felhasználók továbbra is használhassák majd az EHA kódjukat és jelszavukat, ezért nem lesz szükséges másik kódot és jelszót megjegyezni sem a Neptunhoz, sem az egyetemi informatikai rendszerekhez (pl. PTE-PUBLIC, Eduroam Wi-Fi, stb.). 

Ugyanakkor Neptun kódot minden jelenlegi felhasználó kapni fog, mely a felhasználók egyedi azonosítója lesz a Neptun Tanulmányi Rendszerben. Az új Neptun kód bevezetésével kapcsolatos részletes tudnivalókat a neptun.pte.hu honlapon tesszük közzé.
A Neptun kód felhasználó (login) névként való alkalmazását a Pécsi Tudományegyetem felmenő rendszerben vezeti be.

magyar
Levél Csapda