Hogyan kell vizsgára jelentkezni?

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Válasz: 

A Vizsgák / Vizsgajelentkezés felületre lépéskor első alkalommal automatikusan az aktuális félévben meghirdetett összes, az aznapi dátum utáni vizsgaalkalom megjelenik, de lehetőség van a listát szűkíteni is. (Ha egy bizonyos tárgy vizsgaalkalmaira vagyunk csak kíváncsiak, akkor a "Tárgyak" legördülő menüből kiválasztva az adott tantárgyat listázhatjuk a vizsgaalkalmakat.
A keresett vizsgát megtalálva, a vizsgatárgy nevére, vagy a sorvégi "Lehetőségek / Vizsga adatok" linkre kattintva, egy felugró ablakban megjelennek a kiválasztott vizsga adatai (alapadatok, kuzusok / jelentkezett hallgatók, vizsgáztatók, előzmények). Vizsga felvételéhez a "Vizsgajelentkezés" felületen az adott időpont sorában található (+)Lehetőségek ikonra kell kattintani, majd azon belül a "Jelentkezés" gombra. A vizsgajelentkezésről automatikus rendszerüzenetet küld a Neptun, akkor is, ha más jelentkeztette fel a hallgatót vizsgára. A már megvalósult jelentkezésnél a vizsga sora kék betűkkel jelenik meg, illetve a "Jelentkezés" link is inaktív. Ellenben aktívvá válik a „Lejelentkezés” link, tehát innen is lehetőség lesz leadni az épp felvett vizsgát. Lejelentkezni a vizsgáról az adott vizsga sorának végén látható "(+)Lehetőségek" ikonra kattintva, majd a "Leadás" feliratra kattintva tehető meg (a PTE szabályzata értelmében legkésőbb a vizsgát megelőző 36 óráig, vagy amennyiben a kari rendelkezések meghatározzák). Ekkor a rendszer megpróbálja lejelentkeztetni az adott alkalomról és a művelet sikerességéről illetve sikertelenségéről visszajelzést ad. Automatikus rendszerüzenetet is küld a lejelentkezésről, akkor is, ha más végezte el ezt a műveletet (lejelentkeztetett).
További információk a vizsgajelentkezéssel kapcsolatban: http://neptun.pte.hu/hu/segedlet/vizsgak_kezelese_jelentkezes_leadas_es_...

magyar
Levél Csapda