Pécsi Tudományegyetem

Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

 

Tárgy- és kurzusfelvétel

A Tanulmányok / Képzés adatok menüpontra lépve láthatóak a képzéshez, szakhoz és szakirány(ok)hoz tartozó adatok, valamint az oklevél adatok. 

A felület tetején a képzéshez tartozó adatok láthatóak. Információt kaphatunk többek között a képzés jogviszony időintervallumával kapcsolatban, a képzésen elhasználható maximális félévek számáról, de a képzés minden jellemző adatát is itt láthatjuk (képzési szint, tagozat, program típus, modul típusa, maximális félévszám, abszolutórium dátuma, stb.). 

Ez a felület tájékoztatásra szolgál, az adatok változtatására itt nincs lehetőség. A felületen csak azok a szakirányok találhatóak meg, melyekre már felvételt nyert a hallgató. Szakirány jelentkezéshez az Ügyintézés / Szakirány jelentkezés menüpontjában van lehetőség. (Bővebb tájékoztatást lásd Szakirányjelentkezés segédletben.) 

A  Tárgyak / Tárgyfelvétel menüpontra kattintva, a megnyíló felületről indulva veheted fel tantárgyaidat és a hozzájuk tartozó kurzusaid az aktuális félévedre. 

A tárgyfelvételhez a szűrésben ki kell választanod a tetszőleges tárgytípust és a "Csak a meghirdetett tárgyak” jelölőnégyzetet be kell pipálni. A tárgylistában a felvenni kívánt tárgynál a „Felvesz” linkre kell kattintani, ekkor megjelenik a tárgy ablaka, melyben láthatóak a felvehető kurzusok. A kívánt kurzust a jelölőnégyzettel kijelölve a „Mentés” gombra kattintva tudod tárgyfelvételed véglegesíteni. 

A tárgyfelvétel sikerességéről, vagy sikertelenségéről visszajelző üzenet tájékoztat. A visszajelző üzenetben olvasható az esetleges sikertelenség esetén a sikertelen tárgyfelvétel oka (pl. nem felelt meg az intézménye által felállított tárgyfelvételi követelményeknek, vagy a kurzus már betelt, stb.). A visszajelző üzenet konkrétan jelzi, hogy mely kurzusnál telt már be a létszám, így több kurzusra jelentkezés esetén is láthatod, hogy mi a sikertelenség oka. 

A tárgyfelvétel kizárólag meghirdetett tárgyakra lehetséges! Csak akkor jelenik meg a tárgyak listájánál a „Tárgyfelvétel” oszlop, amennyiben a „Csak a meghirdetett tárgyak” jelölőnégyzet be van pipálva! A nem meghirdetett tárgyakat csak megtekinteni lehet, tárgyfelvétel ezekkel nem végezhető.

 

Levél Csapda