Pécsi Tudományegyetem

Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

 

Pénzügyek 1. - térítési díjak

A Neptunon keresztül lehetőség van akár a költségtérítési/önköltség díjat, akár az egyéb kiírásokat (ETR=kivetéseket) kiegyenlíteni, befizetni. A felső menüsoron a “Pénzügyek” fülre kattintva, a “Befizetés” lehetőséget választva listázható a kiegyenlítésre váró tételek. A tételek kiegyenlíthetőek egyszerű banki online átutalással, de gyűjtőszámláról is (lásd Gyűjtőszámla kezelés).
Ugyancsak a "Pénzügyek" fül alatt található a “Visszafizetés” pontot. Erre akkor van szükség, ha az Egyetem valamilyen okból nagyobb összeget utalt át, ilyenkor a korrekciót ezen a felületen keresztül szükséges elvégezni.
A bankkártyás fizetéskor az erre alkalmas bankkártya segítségével az OTP Bank weboldalán keresztül teljesíthetjük befizetéseinket. Ezen befizetési opció választását követően az OTP weboldala jelenik meg, ahol a bankkártya adatainak megadásával az interneten keresztül tudjuk a kiírt tételeket teljesíteni. A gyűjtőszámlás befizetéshez hasonlóan a bankkártyával befizetett tételek teljesítésének regisztrálása azonnal megtörténik a Neptunban.
A gyűjtőszámlás befizetési módszert alkalmazva a rendszer a gyűjtőszámlánkról fogja átutalni a szükséges összeget, amennyiben ez ott rendelkezésére áll. Ha több gyűjtőszámla esetén ki kell választani, hogy melyikről akarunk befizetni. A befizetés ténye azonnal rögzítésre kerül.
A kiírt tételekhez tartozhat kérvény is, például a költségtérítési/önköltségi díjhoz mérséklési, vagy részletfizetési kérelem. Ennek szabályozása karonként eltérhet. A kérvény ugyanakkor itt található a kiírási tételsor végén a “Lehetőségek (+) / Kérvény leadása” ikonra kattintva.

Levél Csapda