Pécsi Tudományegyetem

Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

 

Neptun oktatás regisztráció adminisztrátorok és oktatók számára

Feliratkozás a Neptun oktatásra

 

Váltás a Tanulmányi Rendszerről a Neptun Meet Street-re. A tanulmányi rendszerbe belépve elsődlegesen a Tanulmányi rendszer felületével találkozik (Neptun logó alatti elemek). Kérjük váltson át a felületen a Neptun Meet Street feliratra kattintva az NMS felületére.

Belépés az Oktatói fórum nevű virtuális térbe.

Az NMS-re váltva a program automatikusan listázza a korábbi szűrési beállításoknak megfeleleő virtuális tereket. Az adott virtuális tér megkereséséhez használja a Szűrés panelt. Állítsa a Megjelenítés rádiógombot a Terek-re, a tér típusa esetében az Egyéb mezőnél szerepeljen jelölő, de a Kurzus típusnál ne. Valamint a Virt. tér neve mezőbe írja be karakterhelyesen az oktatók esetében: Oktatói fórum, az adminisztrátorok esetében: Neptun adminisztrációs oktatás nevet. Ezt követően a Listázás gombra kattintva a program lekeresi a kívánt teret. A virtuális tárbe belépni a Tér nevére kattintva van lehetősége.

Feliratkozási listák.

A virtuális tér a különböző funkciókat tartalmazó csempéket jelenít meg. Keresse meg a Feliratkozási listák nevűt, majd kattintson a csempében az Összes linkre. A csempe megjeleníti ugyan a legfrisebb feliratkozási listák neveit de azon keresztül feliratkozásra nincs lehetősége. Az Összes linkre kattintva a program megjeleníti valamennyi a virtuális térben található feliratkozási listát. 

Regisztráció az oktatási alkalmakra.

A program szürkén halványítja azokat a feliratkozási listákat amelyekre a jelentkezés már nem lehetséges és élénken emeli ki azokat a listákat amikre még jelentkezhetnek a tér tagjai. Továbbá a felület Szűrés panele tartalmaz egy Csak aktuális feliratkozási listák jelölőt, amely segítségével a már lejárt feliratkozási listák eltüntethetők.

A kívánt feliratkozási lista sorának végén található + jelre kattintva, a megjelenő helyi menüben a Feliratkozás funkcióra kattintva végezhető el a feliratkozása. Ezt követően a program visszajelzést ad a feliratkozás sikerességéről. 

Érdemes figyelni a feliratkozási lista maximális jelentkezőinek számára ugyanis ha a lista helyek beteltek, akkor a listára már nincs lehetőség jelentkezni.

Levél Csapda